2012. november 16., péntek

Murder - A gyilkos tárlat ... ahogyan én láttam

Hetekkel ezelőtt felkeltette a figyelmemet a plakát a Móricz Zsigmond körtéren.Először azt hittem, egy film lesz, ezért felírtam a telefonomba a címét és a honlapcímet. Mikor hazaértem első dolgom volt utánanézni, és láss csodát, csillogó szemekkel vettem tudomásul, hogy végre nyílik egy kiállítás, ami érdekes, izgalmas, nem hétköznapi és nem a nyugdíjas, monoton tárlatvezetés jellemzi. 

Régóta olvasgattam én sorozatgyilkosok történeteit, no nem holmi aberráltság miatt, egyszerűen érdekel a bűnözői lélektan. Érdekel, hogy mi járhatott a fejükben, és milyen precízen, pontosan végezték a "munkájukat".

Így a jegyárról tudomást sem véve (ami azért valljuk be, a magyar diákság zsebének tartalmát igencsak megritkítja), még a nyitás napjára sürgettem a látogatást, ugyanis nem engedtem volna meg magamnak, hogy akár mindenről a netről értesüljek.

Az Üvegpalota elég nagy, de feltűnő plakátokkal,és nyilakkal segítenek nekünk a szervezők, ha esetleg valaki belebonyolodna a túl korán megnyitott karácsonyi vásárba.
Kedves úriember állt kint az ajtóban. Segítőkész volt, és barátságos. Már megnyert, hiszen fontos a személyzet.
Elvileg 12 fős csoportok mehetnek be, mi random 6-an gyűltünk össze, de megengedték,hogy bemenjünk.
Minden fekete és piros odabent,és letisztult. A jegyvásárlás után várnunk kellett egy kicsit,majd lifttel a 3. emelet felé vettük az irányt.
Itt a ruhatárban leadtuk minden cókmókunkat, megkaptuk a fejhallgatóinkat. >Apropó fejhallgató. Biztosan sok kiállításon működik így a tárlatvezetés, bár én,személy szerint még egyszer sem jártam ilyen helyen. Kizárja a külső zajokat, nem kell senkire,és semmire figyelned,csak a kiállításra.<

Teremről teremre kísért minket egy fiatal srác > igazából az egész staff fiatal:) <, és minden terem más gyilkos történetét mesélte el nekünk. Mindezt csak fokozta a profi, élethű díszlet. A bábuk, a falevelek, a vér a kádban, az UV-val megvilágyított vérfoltok a falon... Különleges hang - és látványvilág jellemezte ez egész kiállítást.

Igazából nem akarok túl sok mindent leírni, aki szeretne, menjen csak el! Nem szeretnék "poént" lelőni, vagy tanácsokat osztogatni.
Ezt mindenkinek meg kell élni.
Ha pár szóval jellemeznem kellene.....:
érdekes
látványos
sokkoló
kihagyhatatlan

Köszönöm az élményt az ötletgazdának és mindenkinek, aki hozzájárul ehhez. Örök élmény marad....:)

Senki sem születik szörnyetegnek. Egy gyilkos mindig a társadalom szülötte. A legtöbb esetben gyermekkori traumákra vezethető vissza a lélek ilyen mértékű torzulása. Fiatalon elszenvedett szexuális zaklatás, lelki és testi terror, kiközösítés, bosszúállás korábbi sérelmekért. Ezek azok a motívumok, amik egy kicsit is labilis tinédzsert felnőtt korára vérengző pszichopatává változtathatnak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése