2010. augusztus 17., kedd

Tegnapi tornádó - avagy isszuk a levét...

Az ember ilyenkor esik pánikba, amikor már látszatja is van a nemtörődömségnek. Addig csak röhögünk a markunkba és tovább szennyezzük a környezetet mígnem valami szörnyűség lecsap, amivel a polgármestert lehet hibáztatni (árvíz) vagy újra a biztosítókhoz kell fordulni (tornádó). Néhány évvel ezelőtt volt hosszú idő óta - ez 90 évet jelent - az első tornádóészlelés itt Észak-Magyarországon. Én személy szerint egy táborban voltam és csak hírből hallottuk, mert Tv-nk nem volt. Mindenki aggódva telefonált haza a szüleinek, hogy mi történt? és minden rendben van-e. Nincs. A globális felmelegedést az emberek manapság egy divatos kis kifejezésként használják, ami tulajdonképpen majdhogynem mindenre magyarázattal szolgálhat...És az is, de miért nem helyettesítjük ezt a szót a saját nevünkkel, vagy az egész emberiséget magába foglaló "miattunk"kal ?!?! Megtanulhattuk volna már, hogy a természet az erősebb, bármilyen és bármennyi fejlesztést hoznak létre a tudósok. A természet az úr. Visszafordítani már nem lehet, lassítani is csak alig, de hátborzongatóan közel hozta ezt a másik divatos "szót" : 2012.
Természetesen utánolvastam. Semmi jó hírt nem kaptam. A Föld mágneses pólusai északon és délen csúsznak. Ezzel csökkent a Fölg mágneses hatása, ami nem csak természeti katasztrófához vezet idővel, de rövidtávon a megszaporodott csontritkuláshoz is hozzájárul. Fontos, hogy a manapság született picibabák rengetek kalciumot fogyasszanak, hiszen a ma divatos étrend elsavasítja a szervezetet, ami miatt a csontokat eszi meg a testünk = csontritkulás. És sajnos nem 70 éves korban tapasztalja meg az illető majd, nem 20.
Na de hogy ne térjünk el az eredeti témától belinkelek egy oldalt. Szeretem nézegetni, mert nagyon érdekes képek találhatók rajta. Mindenféle térkép stb... (újabb i.r) 
http://www.idokep.hu/hirek/tornado-mezokovesd Ezen az oldalon a tegnap tornádóról láthattok képeket és videókat. Igen. Sajnos ilyeneket már nem csak a televízióban, különböző katasztrófafilmekben fogunk látni. Át is éljük. Ebben semmi trükk nincs, és ez nem Amerika. Amit a videókon látunk köszönjük meg szépen : MAGUNKNAK.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése