2009. október 30., péntek

Halloween dekoráció tippek tegnap estéről.

Tegnap estefelé elmentem Zsuzsihoz a Halloween jelmez darabkáiért,aztán kipattant az az ötlet az agamból,hogy ha van miből,akkor csinálunk Halloween dekorációt.Zsuzsi talált is narancssárga áztatott papírt és elkezdődhetett a kis gonosz,cuki és fogyi tökök gyártása.14db-ot csináltunk.Eddig sosem hittem volna h egyszer sikerülni fog ilyet csinálni. :O  Rengetegszer olvastam róla újságokban,neten ,hogy hogyan készítsünk otthon,meglévő anyagokból dekort,de sosem jutottam el odáig,vagy azért mert nem volt anyag hozzá,vagy mert ez eszembe sem jutott.Mindenkinek van otthon írólap/kartonlap,tempera és kezdődhet is.Majd megérkezett Betti,persze csak MSN-re,de gondoltunk egyet és webkamerával és mikrofonnal olyan interaktívvá tettük a kreatív estét,hogy csak na.
Leírom nagyjából,hogy mi kellett egy komplett Halloween dekorhoz : Egy (maradék is jó) ív narancssárga áztatott/gyűrött papír,fekete alkoholos filc,zöld origami papír és még sokféle színű origami papír.Majd a neten kerestünk egy ilyen képet:

Miután ez megvolt,kiválogattuk hogy melyikeket tudjuk megrajzolni és kivágni a kis tök alakú paprídarabokból.Kiválasztottuk és már meg is voltak.
Zöld origami papírból pici szárakat vágtunk ki,majd celluxszal odabiggyesztettük a tökök tetejére.
És Voilá.Kész is :D Szerintem ezen a képen marhajó kis ötletek vannak.Ha pedig nincs áztatott és narancs színű papírod de temperád van,akkor még bulisabb kifestegetni a kis figurákat.Légy kreatív! :)
Ezután úgy döntöttünk elég a tökökből,csinálunk más ijesztő(nek tűnő)tipikus Halloween figurát.
Nem tudom,hogy megtalálom e konkrétan azt  a képet amiről dolgoztunk,mert azt Betti találta,de megpróbálom...

Hát megvan :D Ezt kinagyítottuk,nem baj hogy pixeles lesz,átrajzolni tökéletes.A cica és a denevér elég jellemző figura,de ez a szellem is aranyos.A monitorra teszed a papírt,ami bármilyen színű lehet,mert a világító monitoron ígyis úgyis átlátszik.
Majd egyszerűen kivágni a formákat és kész is :)
Akkorára nagyítsd amekkorára csak szükséged van :) És akár az összes figurát megcsinálhatod,csak bírd türelemmel ;)
Persze nem csak ezekből a képekből lehet,de mi ezeket találtuk a legalkalmasabbnak és lássuk be,a legegyszerűbbnek is.
Egy bonyolult ábra még amit Betti csinált,egy táncoló csontváz volt.
Tehát ez az a bizonyos csontváz.Ezt is monitorra kinagyítani,rá a papírt,átrajzolni és már kész is a halloween csoda :)  Hát nagyjából ennyi volt :)
pápá

1 megjegyzés: