2010. június 9., szerda

Barátság lány és fiú között?

Ez egy örök kérdés. Körülbelül a tyúk és a tojás esetéhez tudnám hasonlítani. Mindenkinek megvannak a maga kis érvei a témában, és mindenki valami meggyőzőt mond. De akkor hogy is van ez?

Én most a saját véleményemet szeretném leírni, ami ugye egy, azaz csak egy csepp a tengerben... vagy inkább az óceánban.
Az én válaszom egy könnyen megingatható NINCS. Azért könnyen megingatható, mert én elfogadom más véleményét is,és bizonyos szintig még egyet is tudok érteni vele. Persze ez nem azt jelenti, hogy a saját véleményem és jól megszerkesztett indokaim eltűnnek.
Ugye van az méltán híres mondás, hogy a férfi és a nő mindig mást akar.A férfi a nőt, a nő a férfit. Ami egy természetes dolog, kémia, az ember abszolút akarata sem semmisítheti meg.
Na de mi van olyankor, ha ez olyan emberek közt alakul ki, akik korábban sosem gondolták, hogy ilyen történhetne velük?
Hány filmben volt már a híres mondat : "nem szeretném ha a barátságunk tönkremenne". De ezzel a mondattal általában félkézzel zúzza szét az ember amit felépített. Nehéz a dolog, főleg akkor ha az érdeklődés egyoldalú. De ha csak egyoldalú is, az már túlmegy a barátságon. És ha bármelyik fél elkalandozik olyan irányba, amibe nem lenne szabad, az is túl van a barátságon. Hiszen attól, hogy ellenkező nemű, a barátságnak nem kellene máshogy működnie mint azonos nemeknél. Hiszen (jobb esetben) a barátnők nem ábrándozna egymásról és a fiúk sem.
Persze azzal, hogy a másik fél felénk irányuló érzését nem ismerjük, benne is vagyunk egy mókuskerékben. Mi van ha érez valamit, de nem mondja el? Mi lesz ha elmondja és mindennek vége lesz? Mi lesz ha belém szeret? Jajj de cuki volt ma! ... Ha ismerős akkor valószínűleg te is nagyjából egy véleményen vagy velem, még akkor is ha nem hiszed.
Olyan korban ,amikor a szexuális kisugárzás és bevonzás extra erősen működik szinte elkerülhetetlen valamilyen addig idegen érzés kialakulása. Hiszen gondoljunk bele mennyivel máshogy látjuk az embereket ha ismerjük hosszú ideje? Minden mozzanatát, rezdülését ismerheted és máshogy látod kívülről-belülről.
Persze kivételek mindig vannak, és ezek erősítik a szabályt. De ez ugyanúgy igaz a másik oldalra is. Ez egy soha meg nem válaszolandó költői kérdés marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése