2010. június 6., vasárnap

Még mindig árvíz, óránkénti híradó nézés, csökkenő szirénázás és kétségbeesett barát.

Természetesen nem, hogy javult volna a helyzet, egyre több rossz hír jön. Bár egyre kevesebb a szirénázás, így is 2 percenként legalább egyet hallunk. Ijesztő. Katonai lánctalpasok, teherautók, mintha legalább háború lenne. A segítség persze már nagyon nehezen jut el azokra a helyekre ahol szükség van rá, ugyanis a települések egy mezei ember számára megközelíthetetlenek.
Pedig olyan szívesen mennék így osztályostul menni segíteni pl. Zsolcára. Sok évfolyamtárs lakik ott, de sajna már védekezésre nincs szükség.... Már csak az emberek mentésének van értelme. A BOON-on nagyjából frissek a hírek,de nincs is annál frissebb, mintha egy osztálytárs hívna fel és mesélné el, hogy mi a helyzet vele.
Nehéz ez mindenkinek.
Komjáti is benne volt a TV-ben...Segítséget kért a falu, ugyanis eddig rájuk tojt mindenki, pedig egy amúgy bokáig alig érő patakocska önti el a falu egy részét.
Eddig csak a falubeliek tudtak védekezni és mikor ők akadtak el, a határon túlról érkeztek gépek,amikkel átvágták a gátat, hogy a mezőre folyjon a víz és ne a faluba. Senki nem törődött a faluval,de most hogy kértek, kaptak. :) A Hír TV tudósított, egy picit beszéltek Szalóval.A bibi csak az volt, hogy azt írták ki, hogy a polgármester LIPTÁK ZSOLT... Mert valaki más telefonált.... Na mindegy ez már nem a blogom profiljába tartozik. Mindenesetre az első az volt, hogy írtam neki, hogy a polgármester neve nem éppen Lipták Zsolt, a köv. híradóban pedig már Szaló Józsefként említették. Megvédem én a falu becsületét :D
A RTL HÍREK oldalán egy légifelvétel van Szendrőről, ami elkeserítő és szerencsére megláttam, hogy mamáéknál nincs víz, ugyanis ha viszi a házat a víz, akkor se mondaná el. :D Ilyen ő :)
Hát nagyjából ennyi... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése