2010. május 25., kedd

"Emlékek eredeje" - Vadon Jani ötlete :)

Ma reggel a kutyát sétáltattam és közben a Class Fm-et hallgattam, imádom őket, még akkor is ott ragadok ha épp zenét szeretnék hallgatni, és kicsit sem nézhetnek az emberek furán rám, hogy vigyorgok mint a vadalma, és ez még a jobbik eset, ha hangosan nem csúszik ki egy kac :D 
Viszont a mai műsorban megfogott valami. Kasza Tibi volt bent és időkapszulát akart készíteni, inkább csak kisebb sikerrel. 
Viszont Vadon Jani egy nagyon jó tervvel állt elő. Azt mondta, szeretne egyszer, valahol egy néhány hektáros földterületet venni és azt kinevezni az " emlékek erdejének". Mindenki  egy számára kedves, vagy nagy horderejű eseményre, emlékre emlékezve egy facsemetét ültethet majd el, egy kis táblával jelezve, hogy miért ültette. Ez pedig majd nő és csak nő :)
Nagyon tetszik az ötlet és szerintem nem csak egyénileg hathat az emberekre, hanem közösséget építhet. Csak gondoljunk bele. Egy apuka elültet egy kis fát újszülött babájának, egy idős hölgy elültet férje emlékére, az együtt töltött több évtized emlékére, egy fiatal pár a szerelmüket jelezve, aztán ha esetleg vége a szerelemnek, visszazarándokolnak és belemerülnek az emlékekbe, elmorzsolnak egy könnyet arra, hogy a szerelmük már nem él, de fa ugyanúgy virágzik és azt vetíti feléjük, hogy az élet megy tovább, hiszen annyi szép van még a világon.Vagy ha nincs vége a szerelemnek, 20 év múlva mikor már házasok, gyermekük van, visszamennek meglátogatni azt a helyet, ahol elültették a szerelmüket. :) Szerintem ez egy annyira emberi ötlet, hogy nem találok szavakat. A mai rohanó világban ha egy ember ellátogatna oda a sok facsemete közé, olvasgatná a sorsokat és rádöbbenhet, hogy az ő élete nem is olyan borzalmas mint amilyennek hiszi, hiszen mások esetleg többet szenvedtek. Számomra nagyon megható lenne és biztos vagyok benne, hogy olyan aurája lenne a helynek, hogy az valami természetfeletti :)
Szerintem ezzel egy egész más oldalát ismerhettük meg Janinak :):):)


virág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése