2010. május 21., péntek

Nostradamus jóslata(i) - Hátborzongató.

Mindigis érdekelt a dolog, azóta, mióta először hallottam, hogy mennyi bekövetkezett borzalmat jósolt meg, amiről fogalma sem lehetett, hiszen a 16. században élt.
Legutóbb a novemberre jósolt világháborún akadt meg a szemem, ami igazán megrémített, és az, hogy rákerestem csak olaj volt a tűzre.
Kis versikékben írta meg ezeket a jóslatokat. Szerintem pontosan senki nem tudhatja, hogy minek a hatására. Látomás? Esetleg csak legörnyedt az íróasztala fölé és írta ami eszébe jutott? Nem lehet, hogy azért lett olyan valós, mert az ember azzal, hogy tud róla, előidézi a bekövetkezést? Hiszen a tudósok nagy része a 2012-es világvégét sem a világ elpusztulásának tarja, hanem egy gyökeres változás kezdetének. És azzal, hogy az egész világ arra készül, hogy a világnak vége lesz, egyes emberek elkezdték felélni a tartalékaikat, ezek mind-mind olyan dolgok, ami egyértelműen arra ad okot következtetni, hogy itt elvi változásról lehet szó, a történetleges ismétlődéséről. Persze ez is csak egy elmélet, mint azok amik azt állítják, hogy igenis vége lesz a világnak. Ezt igazából senki nem tudhatja. De mindenki megtudja majd egy nappal a jósolt vég után.

Na de érjünk vissza talán a jósunkhoz, prófétánkhoz, Nostradamushoz. 
Utána néztem konkrét jóslatainak. A legapróbbak is ijesztőek egy kicsit, hiszen apró dolgok, mégis tudta előre.
Ilyen például a gőzmozdony megjelenése. Leírta a használatához szükséges "eszközöket" mint például a szenet, és azt is, hogy ez Amerika fellendülésében nagy szerepet játszik majd.
Vagy a tank. A tanról azt írta, hogy egy vas szörnyeteg, ami félelmet kelt az emberekben és a gyomrába ülnek majd.
De ugyanígy megjósolt pusztító járványokat. Mint például ezt a sertésinfulenzát. Ami, valljuk be, nyílt titok, hogy egy kereskedelmi fogás volt. Az embereknek szükség volt a vakcinákra és így a gazdaság, kereskedelem, a világ nagyjai újra gazdagodtak. Miért lehetne ugyan minden a helyén? Miért lenne minden jó egy kicsit?

A novemberre jósolt világháborúnak, vagyis magának a jóslatnak külön története van.
Először rosszul értelmezték , értelmezhették a dolgokat. Egy tudós azonban újraolvasta és tanulmányozta és rájött, hogy ez a háború bizony nem 2017-re van jósolva, hanem 2010 novemberére. 
Hatalmas pusztítás lesz és az emberek nagy többsége meghal. Ezzel egy új korszak veszi kezdetét. Valószínű, hogy nem tankos, robbantgatós-gyújtogatós háború lesz ez. Nukleáris és pusztító. Atombombával és betegségekkel, vírusokkal. Ez a "kis" sertésinfluenza is ezrek, ha nem tízezrek életét követelte világszerte. Egy még nagyobb, még hatásosabb, még szándékosabb "vírus-bomba" egy egész kontinenst elpusztíthat. Az én jóslatom annyi lenne, hogy valószínűleg Amerika lesz a hunyó, és nem lepődnék meg ha magukat pusztítanák elsősorban, de az is lehet, hogy Afrikát. Ha gonosz, nagyravágyó, világrengető tervekkel rendelkező, számító "vezér" lennék, lehet, hogy akarnék teret nyerni és pusztítani mindazt, ami még él.
Számomra nagyon ijesztő ebbe belegondolni. Én nem akarok háborút megélni. Annyira idegen, annyira erőszakos és anynira távol áll mindattól, amiben hiszek. Hogy őszinte legyek, félek. 

Egy biztos. Minden úgy lesz, ahogy lennie kell. Az ember magát pusztítja el, de sajnos emellett mindent ami körülveszi őt. E/3-ban beszélek. Mert szánom azt, hogy idáig fajult a világ. Elvesszük a természettől azokat a jogokat, amik megilletik Őt. A természet volt itt hamarabb, nem mi. De ezért még csúnyán fizetni fogunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése