2010. május 31., hétfő

Eurovíziós Dalverseny - 2010.

Mint az már évekkel ezelőtt kiderült, ez a verseny egy elég nagy horderejű esemény. Egész Európa, sőt az egész Világ a Tv-k előtt ül és a saját országának szorít, vagy ha éppen a sajátja nem indul, próbál keresni magának kedvenceket. 

Idén nem indult Magyarország. Pénzügyi okokra hivatkoztak, de szerintem nem ez áll a háttérben. Évek óta nem tudnak a bírák olyan produkciót, énekest kiválasztani, akikre igazán büszkék lehetnénk és esélye is lenne. Rúzsa Magdi volt az egyetlen és utolsó (bár azért talán mégsem...) aki szép eredményt tudott elérni országunk színeiben. Tavaly Csézyvel csúnyán lebőgtünk.És ott telt be nálam a pohár. Amellett, hogy még mi, a saját országunk se ismeri ezt a hölgyeményt olyan dallal indították, ami legfeljebb a legnépszerűbb altatódal titulust nyerhette volna el. Szánalmas volt az a produkció és az egész országot lebőgettük vele. Mennyivel jobb lett volna, ha kiküldjük Zsédát vagy Szekeres Adrient. Ők tudnak. Szép hangjuk van, vannak populáris dalaik. Sőt én megmondom őszintén akár még SP-t is indíthattuk volna. Néhány Bad Boyjal a háttérben egy jól hangszerelt populáris dallal igenis szép eredményt értünk volna el. Miért legyen Magyarország a tespedtség országa? Mi alapján választanak a bírák? Lehet jobb is hogy most nem indultunk. Ki tudja kivel égettük volna le magunkat. Valamelyik kedves antisztárral, netalántál Bikicsunájjal.


De térjünk a lényegre. Ugyanis most nem a tipikus magyar pesszimizmusra és elégedetlenségre kell fókuszálni, hanem inkább Európa butaságára.
Láthattunk szombat este sok tehetségtelen és annál kevesebb tehetséges énekest. Sajnos a színvonal idén nem a megszokott volt, így hát a nyertes sem lehetett szokványos. Csak egyszerűen rossz döntés.
A 19 éves német "énekesnő", Lena. Egy Lily Allen utánzattal nyerte meg az idei versenyt. Elég szánalmas akcentussal (hogy most direkt csinálta így, vagy ennyire igénytelen nem tudom...) A lényeg, hogy teljesen egyértelmű politikai okai voltak a győzelmének. Ázsia országai, tehát a Kelet egyértelműen az oroszokra szavazott, még akkoris ha ezek borzalmasak voltak. A nyugati blokk, Európa ezen része pedig egyértelműen német-párti volt. Különös nem??
Nem linkelem be. Youtubeon megtalálható, én itt lezártam ezt a történetet. :D


Az én kedvenceim, akik mellesleg abszolút semleges országból jöttek még csak helyezést sem értek el, hátul kullogtak.
A námbör vánom a ciprusi srác.Előtte a belga volt, de neki volt valami a szemében, ami teljesen kikészít. Az a tekintet... és a dal sem utolsó. Figyeld a szemét :



Szóval Ő az én első számú kedvencem. Jon Lilygreen.

Innentől nem sorba mondom :D
Szóval. A csajok megölnek érte, de nekem nagyon tetszett a francia is. Jesse Matador. A szám egy abszolút nyári rálós party-szám. Nagyon bejön. A srác mozgása és az, hogy néger pedig mégtöbbet dob a dolgon. :
 


A következő az albán versenyző. Nagyon populáris, dallamos szám. Ők is érhettek volna el szebb helyet.


És végül a belga srác : 


Ez az én sorrendem, bár csak ez első hely fix ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése